browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Motor en techniek

Als je een reis als deze gaat maken en je laat de auto daar achter, kun je denken dat je alles maar een beetje aan elkaar knoeit. Tijdens de reis heb ik gezien dat dit niet werk, voor je het weet kun je al in midden Frankrijk met problemen staan.

IMG_1484

De hele motor is nagezien. Nieuwe olie, distributie, filters, accu, brandstoffilters en nog een reserve accu in de auto gezet. Alle lampen vervangen en ga zo maar door, alles om te voorkomen dat er maar iets kapot zou gaan onderweg. Radiateur is nagezien, koelvin helemaal vast gezet zodat hij continu vol koelde, nieuwe koelvloeistof voor een optimale koeling en de radiateur helemaal schoongemaakt en nagezien.

IMG_0980

Nieuwe remblokken en alles goed schoongemaakt en nagezien.

IMG_1498

Alles waaraan getwijfeld werd is opnieuw vastgezet of vervangen.

IMG_0977

Een lekkage is helemaal niet erg, het hoort zelfs wel een beetje bij een Land Rover… Maar je moet wel weten waar het vandaag komt en of het erger kan worden. Van een reis als deze weet je gewoon dat de auto het zwaar te voortduren krijgt.

IMG_5544

Het resultaat was wel dat Martijn en ik zelfs in zuid Marokko, midden op het Atlas gebergte, nog steeds de kap niet open hoefde te doen 😀