browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

21 November

 

Total distance: 88.49 km
Max elevation: 731 m
Average speed: 53.85 km/h
Total time: 02:45:19
Download

 

Hmmm geen wekker, is dat vreemd? Ja best wel, de hele vakantie worden we al vroeg wakker gemaakt maar deze ochtend hebben we lekker uitgeslapen.

De Jeep moest nog een operatie laten ondergaan, de linker kant hadden we al in de Sahara gedaan maar de andere kant moest nog. Roel en Jeroen hadden besloten het nu door de monteurs te laten doen en zelf even lekker rustig aan te gaan doen.

In Atar zijn we de markt op gegaan, dingen die in Nederland ondenkbaar zijn die zie je daar allemaal wel. Vlees zo buiten met gratis vliegen, brood in een kruiwwagen en meer van dat soort dingen. 1 Van de winkeliers waar we al wat gekocht hadden kwam naar ons toe en heeft ons een rondleiding gegeven door dat deel van de stad. Roel, Suus en martijn hadden ook meteen maar een tulband gekocht.

Tegen de avond was de Jeep klaar en had iedereen wel een beetje gedaan wat hij wilde, vooral ontspannen! Maar er moesten ook weer een paar kilometers gemaakt worden. De Desertdonkys die we al een paar keer tegen waren gekomen waren in Chingetty. In de woestijn hadden ze wat onderdelen achter gelaten voor het geval wij met niets terug zouden keren. Uit nieuwsgierigheid en ook wel een beetje ongerustheid hadden ze gebeld en besloten we om daar langs te gaan en in Chingetty te gaan slapen. Om daar te komen hoefte we ook maar 80 kilometer te rijden, dat was wel te doen.

 

Locatie:
Land: Mauritanie
Plaats: Chingetti
Google: klik hier voor locatie
GPS: N20 27.825 W12 21.879