browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

22 November

 

Total distance: 189.89 km
Max elevation: 637 m
Average speed: 52.19 km/h
Total time: 09:45:25
Download

 

Ow wat is dat toch rustig zonder stressende mensen die om 06.00 weer willen vertrekken, lekker om 08.00 opgestaan om vervolgens naar Ouadane te gaan.

We hadden eerst besloten om via de duinen te gaan, helaas na een paar mislukte pogingen hebben we de gewone weg genomen.

De laatste 45 km waren wel door de duinen. Dit ging helemaal goed tot op een gegeven moment zagen we duin niet helemaal goed en werden we gelanceerd. Gelukkig lijkt het allemaal nog goed te zijn met de auto. Met ongeveer 50 a 60 km/h zijn we op bijna een rechte muur geklapt, je kan denken “waarom zien die gasten dat niet” ik kan je uit ervaring vertellen dat je dat gewoon echt niet ziet en dat er soms helemaal geen overgangen zichtbaar zijn. Na een korte controle van de schade:

 

  • Gids met een blauwe plek en een pijnlijk scheenbeen.
  • Rommeltje achterin.
  • Jam pot kapot.
  • Koplamp staat schuin.
  • Beschermplaat onder de auto krom, daar was deze ook voor gemonteerd en heeft goed zijn werk gedaan.

De schrik zat er goed in maar door de goede afloop gingen we al vrij snel weer verder met de zelfde snelheid. Na een Poosje kwamen we aan bij iets wat een krater zou moeten zijn. De plek was wel heel mooi maar wij konden geen krater ontdekken. Dit bleek te komen door het feit dat we bijna in de krater stonden.

Bij de krater hebben we de tenten opgezet. Weer een mooie nacht in de Sahara waar we rond een kampvuur hebben gezeten en de laatste Bacardi opgedeeld hebben. Weer een heel geslaagde dag met een super relexte afsluiting.

Locatie:

Land: Mauritanie
Plaats: In de Sahara 40 km oost van Ouadane
Google: Klik hier voor locatie
GPS: N21 04.927 W11 17.894