browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

12 November (Marokko)

Total distance: 290.1 km
Max elevation: 1887 m
Average speed: 55.00 km/h
Total time: 09:27:56
Download

 

Niet al te vroeg opgestaan vandaag, tenminste bij vertrek was het al licht zoals deze foto laat zien. Het is een stuk van ongeveer 300km naar Merzouga, makkelijk te doen dus. Het was weer een route met een afwisseling van bergen en vlaktes en vanaf hier vond ik het alleen maar mooier worden. Op de kaart waren hele mooie wegen te zien maar daar was helaas geen tijd voor.

Eigenlijk was dit wel een heel rustig dagje, alles een beetje relaxt en bijna niets stuk. Als je opweg gaat met een Jeep dan is er eigenlijk altijd wel wat dus ja, deze ging wel weer stuk. Gelukkig een relatief klein probleem, de remtrommel rechts achter liep aan waardoor deze warm was geworden. Na een stop van iets meer dan een uur was alles weer in orde. Het andere deel van de groep had van de gelegenheid gebruik gemaakt om op een markt te gaan kijken. Gelukkig heb ik daar ook wat foto’s van.

In Erfout zijn we gesplitst, 1 deel wilde gewoon het asfalt aanhouden voor zover dat kon, wij wilde naar onze eerste Geocache in Afrika gaan. Deze lag niet op dezelfde route als waar de hoofdweg liep. Team Racing4Charity ging gezellig met ons mee het zand in, oook hun hadden wel even voldoende asfalt gezien. Na 10 km kwamen we onze eerste checkpoint tegen, agenten die de gegevens van de paspoorten even nakijken. Aangezien de koning van Marokko in Erfout aanwezig was stikte het er ook van de agenten en militairen. Omdat het niet is toegestaan foto’s van deze mensen te maken hebben we dit wederom ook maar niet gedaan. Dit stukje van ongeveer 60km was een heel mooi stuk vlak langs de zandduinen. De cache hadden we heel snel gevonden, onder een boom bij een huisje zoals de foto al had laten zien. Na een korte pauze en wat foto’s van de allereerste kamelen zijn we weer door gegaan naar Merzouga.

Bij aankomst op de camping bleek dat de 2 Nederlanders die we ook in Fes tegen waren gekomen op dezelfde camping stonden. Dit was best grappig omdat er wel een aantal slaap plaatsen zijn in Merzouga. Nu we iets rustiger waren wist Bowy ons ook nog te vertellen dat hij een website had (www.yellowlandrovers.com) ik heb hem al een paar keer getest maar helaas werkt de site nog niet. 1 Van de teams die in de groep van 6 reden, de klompen mannen, die hadden een grote zak aardappels bij zich. Daar hebben we er een paar van gekregen en zo hadden we deze avond gebakken aardappels.

Nadat we het tentje opgezet hadden, Martijn ging buiten slapen, zijn we dan nog even met iedereen om een kampvuur gaan zitten. Dit was een gezellige afsluiting van de dag.

Eindelijk alles wat rustiger, nu hebben we eindelijk de tijd om rustig allemaal dingen te doen zoals gewoon eten maken. Vanavond hebben we gebakken aardappeltjes gegeten. Maar er is veel meer gedaan vandaag.

Avond Locatie:

Land: Marokko
Plaats: Merzouga
Google: volg deze link
GPS: N31 05.626 W4 00.205


Geef een reactie