browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

14 November

 

Total distance: 514.38 km
Max elevation: 2515 m
Average speed: 47.84 km/h
Total time: 13:39:16
Download

 

Deze morgen vertrokken vanuit Ouarzazarte, los van de rest van de groep. Om hun auto te sparen maakte zij de keuze om te gaan jakkeren naar Sidi Ifni, net onder Agadir. Zij waren van mening dat jakkeren belangrijker en beter is dan rustig te genieten van de omgeving. Onderweg heeft 1 van de auto’s pech gehad. Aan het einde van de dag scheelde het maar een uur, wij hadden een mooie trip en hun hebben een garage moeten zoeken omdat de monteur even een mooiere route had genomen :).

Edit: bovenstaande foto is van een klein dorpje wat ook als set is gebruikt in de film Gladiator 🙂 Erg leuk om daar jaren later achter te komen en het te herkennen als je een film kijkt. 

N31 02.813 W7 07.672 (Foto locatie)

in dit dorp lag ook een cache, die hebben we natuurlijk wel even mee genomen 🙂

De weg die wij hadden genomen liep allemaal over onverharde wegen voor ongeveer 150 km. Dit was een hele mooie route waarvan het niet te doen was om dat goed op een foto te zetten, toch heb ik er wel een paar gemaakt.

Na het zien van dit dorp en de cache gevonden te hebben zijn we door gegaan naar de volgende. De ongeveer 100 km naar de volgende cache liep 30 km over een doorgaande weg en 70km een grote berg op, nou ja het gebergte in. De berg op ging over asfalt, de rest was onverhard en veel stenen. Toen we de berg op reden kwamen we nog een andere Challenge tegen, de Casablanka Challenge met allemaal oude auto’s. Toen er 1 langs de weg stil stond en ik hun vertelde dat ze ook beter niet in een Engelse auto konden gaan rijden zagen ze daar niet echt de humor van in.

Aan de andere kant van de berg was alles onverhard, maar dat stopte ons niet en daardoor een super mooie weg en weer een cache gevonden, deze was al bijna een jaar niet gevonden maar hij lag er nog wel.

De weg:

Dit was het weer even voor vandaag. nu zijn we in Sidi Ifni waar we morgen ochtend weer gaan vertrekken.

Locatie:

Land: Marokko
Plaats: Sidi Ifni
Google: klik hier voor locatie
GPS: N29 22.976 W10 10.554