browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

18 November

 

Total distance: 360.76 km
Max elevation: 225 m
Average speed: 50.94 km/h
Total time: 21:14:06
Download

 

Voor we de Sahara in gaan hebben we nog even een kleine update gemaakt wat er allemaal stuk is gegaan aan onze auto. We kwamen er toch wel achter dat we eigenlijk heel veel geluk gehad hebben en relatief kleine problemen hebben gehad. Ik weet wel zeker dat het aan de voorbereiding ligt, gezien welke problemen de andere teams hebben.

  • Relays voor 2e acculading kapot en vervangen, deze hadden we bij ons.
  • Compressor is kapot gegaan.
  • Stadslichtlampje.
  • Lekke band.
  • probemen met het bakkie en de antenne maar deze hebben we kunnen maken.

De andere 2 teams waar we mee gaan rijden daar hebben we op dit moment ook vertrouwen in. De Disco van het andere team heeft ondertussen al een aardige lijst aan problemen gehad die we ook allemaal opgelost hebben. De radiator is vervangen en de homokinetische koppeling in de linker voor as is vervangen, dit waren de grootste problemen. De Jeep heeft koel problemen gehad maar ook deze zijn op dit moment onder controle en er lijken geen ernstige problemen te zijn met de auto’s. Vol goede moed gaan we deze dag beginnen aan een bijzonder stukje aarde waarvan niet veel mensen kunnen zeggen dat ze er doorheen zijn gegaan met een auto van 500 Euro.

De eerste 330 km in de woestijn waren geen probleem, de auto moest wel hard werken maar daar zou hij voor gemaakt moeten zijn. De naald van de thermometer bleef onder de helft ondanks het harde werken. De Jeep kreeg na ongeveer 260 km koel problemen samen met de Disco van team 1127. Na even gewacht te hebben op het midden van de dag ging het daarna al een stuk beter. Om de 5 km moesten we even stoppen op een hard stuk maar daar viel wel mee te leven. De andere Land Rover werd wel wat warmer maar ook niet noemenswaardig.

Ongeveer 60 Km voor de slaapplaats, Ben Amira, is de Jeep door zijn bladveren gegaan, de bovenste is helemaal afgebroken. Het is best moeilijk rijden in de Sahara omdat er overal kleine heuveltjes zijn en er geen echte weg is. Door de wind zijn de sporen niet altijd even goed zichtbaar en kan je heel mekkelijk van de route raken. Doordat de Jeep net een iets andere route had dan ons hebben ze een kleine sprong gemaakt waardoor de achterbladveer aan de linker kant is gebroken. Op dat moment hebben we besloten de auto ongeveer 500 meter van de doorgaande route af te zetten en daar kamp op te gaan zetten.

Meteen nadat we een klein kamp opgezet hadden zijn we aan het sleutelen gegaan. Suus heeft wat eten gemaakt, pasta, dat was best lekker! Na een dag in de volle hitte ben je ook wel even toe aan wat verkoeling van de nacht. Tijd om te rusten hadden we nog niet, het heeft tot 02:30 geduurd voor de kapotte veer onder de auto vandaan was. Ik ben samen met Martijn en de gids snel gaan slapen, het zou weer vroeg dag worden en het was het slinmste dat wij met de Disco die het minste problemen had gehad door zouden rijden naar Atar en daar onderdelen zouden gaan regelen.

Locatie:
Land: Mauritanie
Plaats: Midden in de Sahara
Google: klik hier voor locatie
GPS: N21 12.046 W14 12.202