browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dorpels

En dan gaan we naar de dorpels, wat een ramp is dat als die doorgerot zijn, je valt echt van het een in het ander en weer terug. Einde van het verhaal was wel dat ze er tip top uitzagen!

Voor:

IMG_0983

Na:

IMG_1463

Je mag niet bang zijn en je moet wel een beetje kunnen lassen. Als je 1 van de 2 eigenschappen niet bezit, vergeet het dan maar. Een goed lasapparaat kan ook heel goed werken.

IMG_1432

Hele delen van de dorpel zijn op deze manier weer opgebouwd. Normaal zou je zeggen dat je hele nieuwe dorpels er in moet zetten, helaas was daar het geld niet voor aanwezig. Dan toch maar heel wat uren aan het werk om een mooi en APK waardig eindresultaat te krijgen.

IMG_1468

Op deze foto lijkt het nog heel erg slecht te zijn maar dat is helemaal niet waar. dit is alleen wat body plaatwerk wat totaal niet belangrijk is voor de stevigheid van de auto. Het was ook niet de bedoeling er een nieuwe van te maken.

Een ander stukje wat echt aangepast moest worden was een verstevigingsdeel die aan de chassis balk zat. Alles er omheen was compleet doorgerot.

IMG_0981

Waar het kon heb ik het volledig door gelast, waar dat niet ging, heb ik maximaal om de 2 cm een gat in de plaat geboord en allemaal vast gepikt met het lasapparaat. Daarna mooi vlak geslepen en na de tectyl, zag je er helemaal niets meer van.

 

IMG_1464

IMG_1466

De dorpels zelf waren ook in zeer slechte staat. Tijdens het weg slijpen toch wel een beetje warm gehad. met een hoop geduld en doorzettingsvermogen, heb ik het tot een mooi eindresultaat kunnen maken.

Voor (links): je ziet de hamer al liggen, dat was foute boel! De bekleding zat er hier ook nog in maar die was er vrij snel uit.

IMG_1228

Na (links):

IMG_1504

De weg er naar toe:

IMG_1425

IMG_1429

Nee, de kit is er niet voor om prutswerk te verbergen, de kit zorgt er voor dat er geen water meer tussen kan komen en dat het iets langer roest vrij blijft 🙂

IMG_1469

Voor (rechts): Dit was echt de ergste kant, hier was niets van de dorpel over.

IMG_1220

Na (Rechts):

IMG_1506

De weg er naartoe:

IMG_1222

IMG_1225

IMG_1226

IMG_1227

IMG_1462

Deze kant was erg mooi gelukt. Na het monteren van de rubbers en bekleding, zag je er echt niets meer van.