browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

16 November

 

Total distance: 820.99 km
Max elevation: 169 m
Average speed: 83.42 km/h
Total time: 14:25:58
Download

 

Vandaag moesten we gewoon een heel eind rijden over asfalt richting het zuiden. Doel was Dakhla, waar alle Challengers zich zouden verzamelen om de volgende dag de grens over te gaan. De liefde voor de Land Rover blijft toch bestaan dus zijn we vandaag maar eens gaan kijken hoeveel er te vinden zijn in Westelijke Sahara, dat blijken er dus voldoende te zijn.

Het was een heel eind rijden over asfalt naar het zuiden. Om de verveling een beetje tegen te gaan zijn we een eindje langs de gewone weg gaan rijden en wilde we ook even op het strand kijken, Simon wilde ook wel even gaan proberen te surfen. Het stukje naar het strand werd alleen een hele uitdaging omdat we de banden niet af hadden laten lopen. De Jeep had eindelijk het voordeel en was als eerste zonder problemen bij het water gekomen. Ik besloot onze Disco naar het strand te rijden en dat lukte ook maar liet wel diepe sporen na en het liep heel iets af naar beneden waardoor ik meteen al wist dat het naar boven ook een grote uitdaging ging worden. De andere Disco ging het ook proberen maar helaas kwam deze al na 50 meter vast te zitten. Het had niets te maken met de bestuurster, suus, maar met dat de auto uit de versnelling ging. Dit grapje heeft ons bijna 1.5 uur gekost en dat was nu eigenlijk tijd die we niet hadden.

De Jeep was het met heel veel snelheid gelukt weer op de weg te komen, daardoor wisten wij ook dat het ons niet zo makkelijk ging lukken omdat wij veel diepere sporen na lieten. Dit was echt heel los zand waar we niet op konden rijden dus hebben we de banden af laten lopen. De Jeep ging over het asfalt vooruit om te kijken of er een makkelijke weg was om weer op de weg te komen, ongeveer 3 km verderop werd deze plek gevonden. We zijn vlak langs de waterlijn gaan rijden waar het zand het beste was en gewoon een hoop gas gegeven. Zonder problemen zijn we dan ook weer op de weg gekomen en dat scheelde dan weer een hoop tijd en hebben de tijd genomen om de banden op te pompen van de 3 auto┬┤s en even wat te eten.

Na het eten en een leuk verhaal er bij zijn we weer verder gegaan naar Dakhla waar we ook weer in het donker aan zijn gekomen. Ik had nog wat biertjes koud staan en die hebben we lekker opgedronken, dat hadden we wel verdiend na een dag ploeteren door de Westerlijke Sahara!

Op deze plek was het druk omdat ook wat Duitser daar waren van de diesen und dust challenge. De oosterburen waren ook zo aardig om een bakkie weg te geven, dat kwam mooi uit want die van ons was niet al te best. Dit was ook de laatste plaats om legaal alcohol te drinken of om het uit de auto te gooien. Een ander team had flessen rose en champage achter gelaten. De flessen hebben wij in de auto gelegd en mee genomen omdat we het vermoeden hadden dat er toch niet zo heel streng gecontroleerd ging worden.

Locatie:

Land: Westerlijke Sahara
Plaats: Dakhla
Google: klik hier voor locatie
GPS: N23 45.835 W15 54.398