browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

17 November

 

Total distance: 431.02 km
Max elevation: 77 m
Average speed: 83.63 km/h
Total time: 11:30:52
Download

 

Vanmorgen vroeg vertrokken uit Dakhla om weer een stuk over het asfalt te rijden naar de grens met Mauritanie. Eenmaal aangekomen bij de grens was het weer wachten, wachten en nog veel meer wachten. Nadat we eindelijk alle formaliteiten hadden gehad mochten we verder om in Nouadibou op een camping te gaan staan die Abba heet. Rare naam maar ok we moeten het er maar mee doen.

Omdat 1 van de 6 auto absoluut niet met 6 auto’s het zand in wilde zijn we opgesplitst, zij waren van mening dat wij maar een andere groep moesten gaan zoeken om mee het zand door te komen. Gelukkig waren een aantal mensen het daar absoluut niet mee eens en zo hebben we besloten om 3 om 3 te gaan rijden. Ik was heel even bang dat ik de afgelopen week wel de mensen had mogen helpen en nu maar weer op mocht hoepelen, was geen leuke gedachte maar gelukkig is het zo ver niet gekomen.

We hebben toch maar besloten een gids te nemen door de woestijn, misschien dat we achteraf denken dat het onzin is geweest maar ik kom daar liever achteraf achter dan dat ik dood ben omdat we een fout hebben gemaakt. Voor allebei is het onbekend terrein dus willen we toch maar geen risico nemen.

Bij het geld wisselen ging het al meteen bijna fout, omdat we zelf goed aan het opletten waren hebben we een goede wisselkoers gehad. Als ze je dan 77000 van hun eenheid beloven en ze geven er maar 66000 moet je even 3 keer goed kijken of je dat wel goed ziet.

In het stuk niemands land tussen Westerlijke Sahara en Mauritanie hebben we ook nog geprobeerd een cache te vinden, helaas hebben we deze niet kunnen vinden.

De mensen letten echt niet op en kunnen niet rekenen. Bij het eten kopen was 2100 + 1200 ineens 4000, tja dat stond denk ik leuk verder was er geen touw aan vast te knopen hoe de verkoper daar bij was gekomen. In de zelfde winkel wilden we later nog wat betalen en gaven ze ons weer te weinig terug. Ik kan zo over een week vast nog meer voorbeelden noemen maar hier laat ik het nu even bij. Als dit zo door gaat dan ben ik aan het einde Mauritanie wel helemaal zat denk ik.

Morgen richting Ben Amira, een stuk alleen door de Sahara. Dit word best spannend omdat we dat geen van allen ooit gedaan hebben.

Locatie:
Land: Mauritanie
Plaats: Nouadhibou
Google: klik hier voor locatie
GPS: N20 54.504 W17 03.197