browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ons goede doel

Gambia is het einde van onze reis en tevens hebben we een stichting gevonden die humanitaire hulp geeft in dit land en geld kan gebruiken bij hun projecten. We hebben dit doel gekozen omdat het niet een al te grote organisatie is, met een persoonlijke benadering.

Gambia
Gambia ligt in West-Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het is een van de armste landen ter wereld en staat volgens de lijst “human development index” op plaats 160 van de 179. Gambia is 35 Km breed en 430 Km lang, de rivier The Gambia verdeeld het land in 2 stukken. In het land leven ongeveer 15 stammen die samen ongeveer 30 talen spreken. De voertaal is in bijna het hele land Engels. 80 a 90 % van de bevolking behoort tot de Islam. Op het platte land staat ongeveer 23% te boek als zeer arm en 18% als arm. Voor deze groepen, die zichzelf niet van de eerste levensbehoefte kunnen voorzien, is er humanitaire hulp nodig, geld en kennis.

Stichting humanitaire hulp Gambia verzorgt een aantal projecten om de bevolking te helpen in hun strijd tegen de armoede. De stichting richt zich op onderwijs, gezondheid en tuinbouw. Het gaat deze stichting niet om het doneren van geld en daarna weer weg gaan, het gaat de stichting er om dat de mensen leren voor zichzelf te zorgen. Niet alleen doneren maar ook betrooken zijn is het motto.

 

Door deze aanpak zijn wij ervan overtuigd dat het gedoneerde geld in goede handen is. Daarom steunen wij Stichting humanitaire hulp Gambia.


Stichting Humanitaire Hulp Gambia en de Amsterdam Dakar Challenge.

 

Door de jaren heen is er een intensive samenwerking ontstaan tussen de stichting en de challenge. Vanaf 2005 proviteert de stichting van opbregensten door sponsoring en de veilingen van de auto’s. In 2009 heeft het eerste team zich alweer aangemeld die ons werk willen gaan steunen in Gambia en dat terwijl de challenge van 2008/2009 nog nieteens is afgelopen, een grotere waardering is nauwelijks mogelijk voor onze stichting in Gambia en het werk dat zij verrichten. Wij zien het jaar 2009 met veel vertrouwen tegemoet.

 

Met vriendelijke groet, Arthur Aalst

 


Geef een reactie