browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

28 November

 

Total distance: 332.14 km
Max elevation: 85 m
Average speed: 50.00 km/h
Total time: 14:35:04
Download

 

Vanmorge vroeg vertrokken vanuit Lac Rose, volgens het roadbook moest het een super slechte weg zijn. Inderdaad hebben we een aardig tijdje over slechte weg gereden maar als dat een uurtje heeft geduurd dan is het veel. De rest waren aardige wegen en reden dus vrij vlot door.

Eenmaal aangekomen bij de grens moesten we opzoek naar de juiste persoon. Na een telefoontje naar iemand van de organisatie kwam er dan eindelijk iemand aan. Na ongeveer 30 min waren we al door de grens heen. Dit was het laatste land waar we in Afrika zouden zijn, The Gambia, het nieuwe thuisland van onze Discovery.

Vanaf de grens moesten we naar de Boot om de oversteek te maken Van Barra naar Banjul. Tussendoor zijn we even gestopt om de ticket te kopen voor de boot, ik dacht eindelijk eens aardig te zijn en wat kinderen snoepjes te geven. Ik kwam er ongeveer binnen 10 sec achter dat het NIET slim was om dat te doen, al snel werd ik onder de voet gelopen door ongeveer 15 kinderen die de bak uit mijn handen probeerde te grissen. Nadat ik mij stevig aan de auto had vastgepakt heb ik de snoepjes en mezelf in veiligheid kunnen brengen. een vrouw probeerde me weer uit de auto te halen maar daar trapte ik niet in.

Vanaf dit moment is alles eigenlijk heel snel gegaan. De boot was ongeveer 45 minuten, aan de overkant stond Arthur Aalst ons op te wachten. Arthur is een bestuurslid van de stichting waar wij voor aan het rijden zijn en zal de auto aan het einde van de trip in ontvangst nemen. Arthur begeleide ons naar het eindpunt, Bini´s bar. Bini´s word gerund door een Nederlander die ons trakteerde op wat eten en drinken, geen complete maaltijd zoals in het roadbook stond maar wel voldoende om even lekker bij te komen.

 

Dit was daadwerkelijk het eindpunt van de reis, nog een paar dagen in Gambia rondkijken en een project bezoeken. Voor de rest nog even een beetje rondkijken en vooral bijkomen van deze bijzondere trip. We kunnen hier in Banjul weer lekker eten, iets wat we vanaf Marokko al niet meer gedaan hadden.

Locatie:
Land: The Gambia
Plaats: Banjul, Bini´s bar en restaurant
Google: klik hier voor locatie
GPS: N13 26.397 W16 43.239

 

Samen met de eigenaar van Bini´s zijn we opzoek gegaan naar een hotel. Hij heeft ons wat leuke plekjes laten zien, uiteindelijk hebben we gekozen voor een relatief luxe hotel omdat we daar toch wel alles hadden wat we wilde. In dit hotel waren we beland met 4 teams, de andere 2 waren doorgereden naar Bamako, Mali. Het hotel was normaal 1200 Dalasis per nacht exclusief de airco, nadat we ze wat spullen gegeven hadden uit de auto hebben we maar 1000 Delasis per nacht betaald.

 

Locatie:
Plaats: Banjul, Mansea Beach Hotel
Google: klik hier voor locatie
GPS: N13 26.687 W16 43.279