browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

19 November

 

Total distance: 339.9 km
Max elevation: 361 m
Average speed: 45.66 km/h
Total time: 15:36:14
Download

 

De water trein, Zo krijgen ook de kamelen in de Sahara water.

Ja dan is het vroeg weer dag als je lang aan het sleutelen bent geweest. Ergens is het best vervelend maar dit vind ik wel het doel van de trip, niet alleen aan eigen gewin denken maar ook aan het plezier van de andere. Ik kan niet zeggen dat ze het zonder ons niet gehaald zouden hebben, ik weet wel zeker dat we de allerbeste oplossing hebben gevonden.

Voor andere mensen in de Sahara stop je altijd even.

Vlak voor vertrek kwamen er nog 5 andere teams langs, die hadden ook in de Sahara geslapen. Hun tempo was iets lager dan dat van ons en ze hebben de hele tijd achter ons gereden. Op een gegeven moment moest er ook getankt worden, in de Sahara met al dat werken van de motor gaat het verbruik wel richting de 1:5. Bij de tankstop stonden de andere teams alweer achter ons. Opzich, omdat we alleen reden, vond ik het wel een veilig idee dat er toch wel mensen achter ons aan reden. Op onze weg in tegengestelde richting kwamen we ook nog een paar overlanders tegen, dan denk je misschien dat je daar helemaal alleen in de Shara zit maar dat heb je dan toch mooi weer mis. Rond 13.15 kwamen we aan in Atar.

Tanken was nodig in de Sahara met een verbruik van 1:5

Dit kan een handige locatie zijn als je problemen hebt, heb je een satelliet telefoon kan je hem zelfs vanuit de Sahara bellen! Just is een beetje apart maar behandel je hem met respect en ga je niet doen alsof je het beter weet, dan kan je prima van deze man op aan en heb je er heel veel aan.

Locatie:
Land: Mauritanie
Plaats: Atar
Google: klik hier voor locatie
GPS: N20 31.158 W13 03.714
Naam: Bab Sahara
Tel: (+222) 647 39 66
Mail: justusbuma@yahoo.com of info@bab-sahara.com
Web: contact en diensten en tarieven

We gingen gelijk naar een Nederlander, Just,  die ons zou kunnen helpen aan onderdelen. Toen we daar aankwamen bleek het etenstijd te zijn dus moest er eerst gegeten worden, eigenlijk waren we daar niet voor in maar het was wel even goed om tot rust te komen. Na het eten waren er een paar monteurs aangekomen die er vandoor gingen met de onderdelen die kapot waren. Omdat we al eerder problemen hadden gehad met de prijs van bepaalde onderdelen hebben we dit meteen vast gesteld. De man uren waren 10 Euro en de blad veren waren 40 Euro per stuk. Dat waren naar ons idee goede prijzen en we hebben ze aan de gang laten gaan.

Dit is best bijzonder, een Mauritaans meisje zonder hoofddoek. De foto is niet helemaal scherp maar dat was omdat we snel moesten zijn!

Er bleek op zijn terrein ook nog een cache te liggen, meteen na het eten zijn we gaan zoeken en vrij snel had ik hem gevonden. Dit is toch wel leuk dat ik nadat de cache een jaar geleden verstopt is hem alsnog als eerste vind op ongeveer 5000 kilometer van huis.

De Geocache in Atar

In de tussentijd konden wij toch niet veel doen, van Just mochten we gebruik maken van zijn camping en zijn lekker gaan douchen om even op te knappen van al dat stof. Na het douchen hebben we de brandstof tanks weer gevuld, water ingeslagen en even een internet cafe opgezocht om de laatste updates op het web te zetten. Om ongeveer 17.00 waren de bladveren klaar en gingen we ons weer klaar maken voor vertrek. Just rade het ons af om in het donker te gaan rijden in de Sahara maar omdat het lekker koel was en we de volgende dag niet ook helemaal kwijt wilde zijn hebben we dat advies naast ons neer gelegd en hem beloofd de volgende dag terug te komen om te laten zien dat alles goed was met ons.

Het eerste stuk was allemaal weer semi verhard en dat is dan meestal een wasbord. Dit is niet fijn om op te rijden en elles wat niet goed vast zit komt los. na 60 Km van deze weg gehad te hebben kwamen we weer aan in de Sahara en moesten in het donker de weg weer gaan vinden. We hadden een track bijgehouden op de heenweg van een veilige weg, om de gisd niet te passeren hebben we eerst op het advies van de gids gereden. De gids kan het natuurlijk ook niet altijdn 100% goed hebben en toen ging het na ongeveer een uur bijna mis dat we vast kwamen te zitten. Nadat we de goede weg weer terug hadden gevonden hebben we de gids uitgelegd dat we een tracklog gemaakt hadden van de heenweg en dat we die terug gingen rijden, hij was het er niet helemaal mee eens en voelde zich daardoor overbodig. Dat dit absoluut niet het geval was had hij helaas niet door, op deze dag had hij zijn nut zeker bewezen.

Op een gegeven moment word je toch wel moe, er zaten 6 flinke lampen op de auto waar we heel veel nut van hebben gehad. Helaas word je op een gegeven moment gewoon te moe om door te rijden en moet je een plek zoeken om te gaan overnachten. Na eerst nog even wat eten warm gemaakt te hebben zijn we langs de kant van de “weg” gaan slapen om de volgende dag weer fit de laatste 80 kilometer te gaan rijden.

Locatie:
Land: Mauritanie
Plaats: in de Sahara
Google: klik hier voor locatie
GPS: N21 12.772 W13 31.715