browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

11 November (Marokko)

 

Total distance: 193.45 km
Max elevation: 1936 m
Average speed: 54.49 km/h
Total time: 05:25:03
Download

 

Martijn had een hele grote mond gehad dat hij buiten zou gaan slapen. Hij was alleen vergeten dat het op hoogte ook wel eens koud zou kunnen zijn in de nacht. Omdat ik hem niet ziek wilde hebben mocht hij bij mij in het tentje slapen maar daar was de tent gewoon te klein voor. Gelukkig hadden we geen wekker gezet en zijn we heel rustig opgestaan. Dit hadden we ook wel weer verdiend nadat we gister en eergister aan een stuk door aan het rijden zijn geweest.

Er moesten wat aanpassingen gedaan worden aan een aantal auto’s. Fearles Feroza had een probleem met het bakkie, bleek dat ze geen laadspanning gezet hadden op de 2e accu. Racing4charity had een probleem met de spatborden. Nou ja de spatborden zaten te dicht bij de wielen en de auto was te zwaar beladen. 2 Dingen moesten gedaan worden: de spatborden moesten ruimer gemaakt worden en de auto moest lichter worden. De disco had ook nog steeds alleen maar achterwiel aandrijving en daar moest ook verandering in komen. Het onderdeel en de steekas werden opgezocht en werden gemonteerd. Een paar uurtjes later waren alle auto’s weer klaar voor vertrek richting Merzouga.

Omdat we te laat vertrokken vanuit Fes wisten we van te voren al dat we Merzouga niet gingen halen. Een duidelijke stopplek was er nog niet en door een onduidelijke regie (leiding) zou die pas op het laatste moment duidelijk wroden. Voor vertrek uit Fes hadden we duidelijk afgesproken dat we voor het donker een plek zouden regelen. Echter op het aller laatste moment werd door een van de teams besloten dat we toch maar wel op een camping gingen slapen, daardoor hadden we weer in het donker gereden.

Het gezeur over de route was al een paar dagen aan de gang, iedere keer op het laatste moment aanpassingen en niet snappen dat je met coordinaten een heleboel kan. De groep waar we bij reden was ook van mening dat de full-extreme pas zou beginnen in Mauritanie en dat we in Marokko alleen maar asfalt wegen zouden hebben, hier reden ze ook op en wilde ze niet van af wijken omdat ze dachten dat we anders veel te lang over de route zouden doen. Tot nu toe hadden we een paar leuke routes al gereden en de keer dat we een andere route hadden gereden waren we nieteens als laatste aangekomen op de camping.

Locatie:

Land: Marokko
Plaats: Timnay
Google locatie: Klik hier
Gps locatie: N32 45.129 W4 55.139