browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

15 November

 

Total distance: 216 km
Max elevation: 554 m
Average speed: 71.97 km/h
Total time: 13:34:41
Download

 

Goede morgen!

Vandaag zijn we uit Sidi Ifni weer weg gegaan, een klein plaatsje langs de kust. Een van de personen was gaan surfen op de golven, dat was wel gaaf om te zien. Helaas ging het allemaal wel wat te snel dus hebben we niet een foto kunnen maken dat hij stond.

Eenmaal onderweg naar Tan Tan werd het landschap wel weer anders. Het is nu warmer en ook de wind is warm. De auto krijgt het iets warmer maar laat nog wel zien dat hij het aan kan. Na een flinke klim staat de naald in het midden maar daarna gaat hij meteen weer terug.

Nu het wat warmer gaat worden beginnen ook de serieuze koel problemen met de auto’s die een slechte radiateur hebben en de andere Disco is er zo 1. De radiateur word op dit moment gemaakt, en tja dat gaat op de Afrikaanse manier 😉 ff geduld AUB…

Toen de slang los ging kwam het over de voeten van de beste man heen en de rest ging over straat. dat kan ik me in Nederland niet voorstellen.

Huidige locatie van de garage is: N28 26.287 W11 05.508

Na 8 uur wachten is de radiator van de andere Disco eindelijk gerepareerd. Toen begon het onderhandelen over de prijs. Dat ging niet soepel. Normaal komt er een vraagprijs, doe je een tegenbod en ben je er in een minuut of 5 uit. Voor deze man was het echter een tegenvaller dat wij hem niet heel veel geld gaven, hij had zich waarschijnlijk de hele dag rijk gerekend. Het was geen gezellige onderhandeling. Er werd gedreigd met de radiator er uit halen en wij weigerden zo veel te betalen. De radiator was trouwens heel kunstig gerepareerd. Ze hadden het oude, kapotte, binnenwerk er uit gesloopt en een grotere radiator klein geknipt en toen het nieuwe binnenwerk in het oude frame gesoldeerd. Dat is heel veel werk en het was vakkundig gedaan. Na 3 uur onderhandelen waren we het eens. Wij hebben ook onze 2 slechtste banden er bij gegeven als onderdeel van de betaling. Let wel, het was niet onze radiator, maar we moesten toch weg komen.

We sliepen op de plek waar ik, Martijn, al twee keer eerder heb overnacht. Een plek waar we eigenlijk de ochtendkoffie hadden willen drinken. We lagen dus weer een hele dag achter.

Locatie:

Land: Westelijke Sahara
Plaats: Tan Tan
Google: klik hier voor locatie
GPS: N28 29.091 W11 19.292