browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

9 November (Frankrijk/Spanje)

 

Total distance: 1900.05 km
Max elevation: 1450 m
Average speed: 76.16 km/h
Total time: 12:32:10
Download

 

Vroeg opgestaan om op tijd bij de garage te zijn. Om 08.15 stonden we bij de garage en daar kwam net een man aan rijden die bij de zaak leek te horen. We vroegen hem wat en hij zij meteen dat het bedrijf nog gesloten was, en niet van plan was om maar iets voor ons te gaan doen. Nadat we heb uitgelegd hadden dat we deel uit maakte van een grote groep en we toch wel heel graag naar Zuid-Spanje door wilde gaan met een 4 wiel aangedreven auto ging hij toch voor ons opzoek naar onderdelen. Na een behoorlijk poosje gezocht te hebben kwam hij aan met een doos, wij een grote smile van “hij heeft hem gevonden” maar helaas bij controle bleek het niet om het zelfde onderdeel te gaan, heel jammer. De man verwees ons door naar een bedrijf wat gevestigd is in Bordaux.

Handig adres:
Auto 24
Rue Gustave Eiffel
24750 Boulazac, 24
Google locatie: Klik hier
GPS locatie: N45 11.175 E0 46.887

Dit bedrijf doet Parijs – Dakar aanpassingen aan Toyota en Land Rover. Zijn er problemen met je 4×4 dan kan je wellicht een poging wagen bij dit bedrijf. Kan hij je niet helpen dan weet hij misschien weer een ander adres, dit was bij ons ook het geval.

Eenmaal weer onderweg kregen wij een lekke band. Een van de banden was zo oud dat het ventiel los geraakt was van het rubber. Gelukkig geen klapband, de band moest wel vervangen worden. De banden waren helemaal leeg omdat ze anders niet op het dak paste. Banden wisselen en vullen heeft ons een klein half uurtje gekost.

Ongeveer 5 km later kwamen we er achter dat we wat vergeten waren…. de band kwam ons voorbij. Heel stom maar gelukkig geen noemenswaardige schade. De wielmoeren die we verloren waren hadden we bij ons. na ongeveer een half uur waren we dan nu echt onderweg richting Bordeaux.

Eenmaal aangekomen in Bordeaux kregen we weer te horen dat ze het onderdeel niet hadden. Ze konden ons nog wel voorzien van een aantal tips. We hebben voor de zekerheid nog 2 sets wiellagers gekocht, mede omdat we vlak daarvoor een klein ongelukje hadden met het wiel. Dit bedrijf verwees ons door naar een ander bedrijf ongeveer 160 km verderop, de mazzel die we hadden was dat het allemaal in de goede richting lag.

Handig adres:

Aquitaine 4×4
Haut madere ouest – 8 rue salvador dali
33140 Villenave D’Ornon
(onderkant Bordeaux)

Google Locatie: klik hier
GPS: N44 47.042 W0 35.277

Op naar het volgende bedrijf op de lijst. Zo blijf je wel bezig op een dag, de stemming zat er nog steeds goed in en team 1127 zat nog vol energie. Aangekomen bij het bedrijf bleek het een internet verkoop bedrijf te zijn die ook aan een bali verkocht. Een dame die ons hielp had binnen 10 min het juiste onderdeel in haar handen. We waren allemaal erg blij en controleerde het onderdeel met de oude om te kijken of het kon gaan passen. Alles leek te kloppen. Na nog wat olie mee genomen te hebben zijn we onze weg gaan vervolgen, ongeveer 1200 km vanaf Ornon naar Algeciras.

Handig adres:

Euro 4×4 PartsTel
Route National 10 Ondres
Web: euro4x4parts
Google locatie: klik hier
GPS: N43 33.654 W1 26.942

Het is een lange nacht met een paar noodzakelijke stops voor tanken en zelf even bijkomen.

Geen locatie omdat we niet geslapen hebben. Deze nacht hebben we helemaal doorgereden.