browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

7 November (vertrek)

 

Total distance: 714.11 km
Max elevation: 153 m
Average speed: 78.85 km/h
Total time: 12:03:10
Download

 

Locatie:
Land: Nederland
Plaats: Amsterdam, Café Noorderlicht
Google: klik hier voor locatie
GPS locatie: N52 24.014 E4 53.641
Web: Cafe Noorderlicht

Het vertrek was om 11.00 vanuit Amsterdam. Een heel aantal mensen was ons daar aan het opwachten, erg leuk om te zien dat er ook meer mensen waren dan dat ik verwacht had. De laatste handen werden geschud en de laatste dingen gecontroleerd.

Het vertrek in kolone naar hazeldonk was ook wel leuk, een hele stoet met auto’s die er voor een heleboel mensen maar raar uitzagen. Langs de route stonden ook allemaal mensen met spandoeken de teams uit te zwaaien. Op de parkeerplaats bij Hazeldonk stonden ook weer een heel aantal mensen te wachten. Niet alleen voor de andere maar ook weer een heel aantal voor ons. Echt de allerlaatste snoepjes, diesel en andere dingen werden toegestopt. 5 prachtige Land Rovers stonden naast elkaar en meerdere mensen wilde die wel mee nemen naar Afrika, daar dachten de eigenaren anders over.

Om ongeveer 13.30 zijn we vertrokken vanuit Hazeldonk. Via Lille zijn we Frankrijk in gegaan. Na een uur rijden dachten we dat we weer in Nederland waren, we stonden in de file. Een vrachtwagen was gekanteld. Daarna zijn we door gegaan naar Parijs. In Parijs was het weer 1 grote file, na ongeveer een uur vertraging zijn we Parijs weer uit gegaan. We hebben besloten niet de peage op te gaan maar de Route National te gaan rijden. Vlak voor Tours kregen we een sms van een ander team, 1127, met een Disco dat een Jeep met problemen stond. We hebben besloten de route iets aan te passen en naar hun toe te gaan. Bij aankomst bleek het niet alleen om de Jeep te gaan de in die groep mee reed maar ook de Disco was gestrand, een raar geluid in de vooraandrijving. Na inspectie leek het te gaan om het linkervoorwiel waar de problemen vandaan kwamen, we dachten meteen aan de steekas. Tja daar sta je dan op dag 1 van de Challenge.

Wij hebben internet opgezocht en zijn meteen dealers op gaan zoeken, ANWB bellen, niemand kon iets voor ons doen. Na een berichtje op het Land Rover forum werd ik om 02:00 gebeld door iemand, deze man kon mij voorzien van een aantal adressen die niet op de dealer pagina stonden. Na dit goede telefoontje zijn we lekker gaan slapen. Morge is weer een drukke dag dat staat nu al vast.

Locatie:
land: Frankrijk
Plaats: Blois, Formule 1 hotel
Google: klik hier voor locatie
GPS: N47 36.705 E1 19.636