browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

20 November

 

Total distance: 274.84 km
Max elevation: 360 m
Average speed: 46.23 km/h
Total time: 12:28:57
Download

 

En toen was het alweer vroeg, ik ben blij dat ik dit niet onder de noemer vakantie heb laten vallen, normaal sta ik ook niet zo vroeg op als het niet echt nodig is! Wat ben ik blij geweest met dit tentje. maar een paar nachten heb ik er niet in geslapen, daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ik ben bijna niet geprikt en heb zeer goed geslapen op het matje in de tent.

Na ongeveer 1 uur en 30 min kwamen we aan bij een wat verwilderd team. Ze probeerde water warm te krijgen op een vuurtje wat niet erg wilde lukken. Wel waren ze blij met het zien van een onderdeel wat leek te passen, meteen na onze aankomst zijn ze begonnen met monteren.

Om 14.00 waren ze er in geslaagd de onderdelen te monteren en konden we voor de 3e keer het stuk gaan rijden. Op dit moment wisten we al dat we in het donker aan zouden komen en dat het geen makkelijke opgave zou worden om op een redelijke tijd in Atar te zijn. De motoren van de Jeep en andere Disco werkte deze dag niet mee en gaven weer koelproblemen. 1 Van de mannen die achter gebleven was omdat zijn auto stuk was had een zonnesteek opgelopen en had het ook een beetje moeilijk met de warmte. Hij mocht niet in de zon komen en we hielden hem even goed in de gaten als de auto. buiten het feit dat hij hoofdpijn had was hij ook suf, dit baarde bij ons toch wel wat zorgen en hoopte daarom snel uit de Sahara te zijn en dat de zon onder zou gaan.

Eenmaal aangekomen in Atar waren we allemaal blij. Just was ook blij om ons weer te zien en dat het werk van mijn mannen nuttig was geweest. Hij vertelde ons dat het eten met een uurtje klaar zou zijn, dat was geen vervelende gedachten na weer een dag hard werken. Het enige wat we die dag nog hebben gedaan is de tent opgezet of een andere slaap plaats in orde gemaakt. Ik heb heerlijk geslapen in mijn eigen tentje, daar konden geen muggen bij me komen.

 

Locatie:
Land: Mauritanie
Plaats: Atar
Google: klik hier voor de kaart! 
GPS: