browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

23 November

 

Total distance: 413.98 km
Max elevation: 748 m
Average speed: 62.20 km/h
Total time: 13:43:42
Download

 

De dagen beginnen nu te tellen, nog iets meer dan een week en we zijn weer thuis. Het thuisfront vind het nu wel mooi geweest en we moeten maar weer naar huis komen vinden ze. Gelukkig zijn we over de helft en is het aftellen begonnen, als ik voor mezelf praat is het ook wel weer mooi geweest maar rij de trip natuurlijk nog wel uit.

Met de auto kan het bijna niet beter. Na de klap van gister hebben we her en der wel wat schade gevonden maar nog niets wat niet te repareren is. Het plaatwerk bij de koplamp is wat verbogen waardoor de lamp niet meer goed staat. Dit hoop ik morgen even weer wat mooier er in te kunnen zetten zodat de lampen ook nog goed afgesteld kunnen worden. Steeds meer dingen die hier gebeuren lijken normaal te worden, slapen in de Sahara, lekker bij een kampvuurtje met 2 andere teams midden in de Sahara. Je hoort helemaal niets om je heen zo stil is het in de nacht.

Je ziet het bijna niet op de foto, wij staan hier aan de rand van een flinke duin. Als je hier naar beneden duikt is de Reis afgelopen.

 

 

Vandaag weer redelijk vroeg van start gegaan omdat er weer veel gereden moest worden, ons doel was om op ongeveer 200 km vanaf Nouakchott. We wisten van te voren al dat het een te grote opgave zou worden om het in 1 dag te gaan rijden, ook hadden we nog voldoende tijd. De eertse uitdaging was om weer de Sahara uit te komen, terug naar Ouadane. Eenmaal aangekomen on Ouadane moest de Jeep brandstof hebben en die hebben daar ongeveer 40 liter benzine gehaald, de volgende tankplaats was Atar, ongeveer 180 km.

 

We gingen weer vlak langs Chingetti waar dus ook nog een Cache zou liggen, de andere teams waren ook wel nieuwsgierig en het was wel weer tijd voor een kleine pauze. Na nog geen 5 minuten zoeken hadden we hem snel gevonden, helemaal in orde en we hebben een log gemaakt. Na dit laatste oponthoud was het nog 1 ruk door naar Atar waar we rond het middaguur aankwamen. In Atar moest er ook weer getankt worden, het zou 1 van de laatste keren worden voor onze Disco. De reserve tanks zaten nog steeds vol en ook de vaste brandstof tank hadden we gevuld, een kleine 160 liter diesel was dus aanwezig. Na nog de laatste geldwissel van Mauritanie, wat natuurlijk ook weer niet makkelijk ging zijn we aan het einde van de middag weer uit Atar weg gegaan.

Het laatste stuk ging zeer voorspoedig. Lekker gereden met een snelheid van ongeveer 110 km/h reden we richting Nouakchott. Toen het donker geworden was zijn we een plek gaan zoeken om te gaan slapen. Ik Akjoujt Hebben we een slaap plek gevonden. Geen uitzondering op de regel, Weer moeilijk doen over de prijs. Op dit moment heb ik het helemaal gehad met dat gezeur over de prijs. ongeveer 10 keer zoveel vragen als normaal omdat we buitenlanders zijn. De mensen zien ons echt alleen maar als een wandelende geldzak! In de eerste instantie moesten we 10.000 Ouguiya betalen voor een overnachting zonder douche en elektra, uiteindelijk na ongeveer 1 uur onderhandelen en bij een andere auberge hebben we 3500 Ouguiya betaald inclusief een douche.

Morgen gaan we naar Nouakchott, weer een verzamelplaats voor de hele groep. In deze plaats gaan we proberen om onder de omkoop praktijken uit te komen door bij de Senegallese ambassade al een Pas avant te halen, deze heb je nodig om met een oude auto het land in te gaan en dat hun dan ook zeker weten dat de auto ook het land weer uit gaat.  In vergelijking met Marokko is dit land echt wel weer een stap verder achteruit. Omkoping en het proberen op te lichten van toeristen lijkt een levens doel van de mensen hier. Een simpele vaste prijs lijkt hier niet te bestaan, begin eerst eens bij de helft en dan zit je vaak nog te hoog. Niemand zal je de eerste keer een eerlijke prijs vertellen. Als je gewend bent aan dat alles zoals in Nederland goed geprijsd is, dan is dit wel even wennen.

Locatie:
land: Mauritanie
Plaats: Akjoujt
Google: klik hier voor locatie
GPS: N19 45.015 W014 22.327